Emiel Berghout

 

Biografie

BIOGRAFIE


Van Pizzarun tot Goud


Door het uitbreken van de coronapandemie in mei 2020 begon  mijn hardloop carrière op 31 jarige leeftijd. Om toch nog iets te doen te hebben terwijl alles dicht was ging ik een stukje hardlopen. Toen mijn vrienden dat hoorden zeiden ze : ‘Als je vijf kilometer binnen twintig minuten kan hardlopen, dan krijg je een gratis pizza van ons.’ Tot mijn eigen verbazing maakte ik na twee weken al een succesvolle ‘pizzarun’. Ik keek er erg van op dat ik mijn lichaam in een korte tijd zo kon trainen. 

Binnen een maand liep ik een halve marathon en was het tijd voor mijn eerste echte hardloopschoenen. Vol trots ging ik naar de Run2Day. Ik zei dat ik wel een beetje last kreeg van mijn knieën door al het lopen en kocht de GT-2000 van Asics. Het was de eerste set schoenen van wat zou uitgroeien tot een volledige muur vol in mijn thuiskantoor. 

In september 2020 meldde ik mij aan bij atletiekvereniging PAC. Hier ben ik gaan trainen met schema's. Uiteindelijk heb ik mijn eerste marathon gerend in april 2022 met als doel: onder de 2:30:00 komen. Het was een ambitieus plan. Zo ambitieus dat ik ben geïnterviewd door TV Rijnmond. Interview start op 1:41. Mijn tijd werd 2:29:10. Artikel Rijnmond

In 2024 ben ik bij de Marathon Nederlands Kampioen Masters +35 geworden in een tijd van 2:23:38. 

FOLLOW ME


Volg mij op de verschillende netwerken.

Emiel Berghout


Vragen?


Heb je vragen of wil je mij bereiken, neem gerust contact op.

MY STORIES